miercuri, 6 mai 2009

Fenomenalul si Loganul




Ma intreb daca sunt singurul care se simte frustrat vazand aceasta imagine simbolica demna de a inlocui vulturul trist de pe stema Romaniei. Cert este ca aceasta personalitate este omniprezenta in viata cotidiana a romanului. Si cum puteam tocmai eu sa ma sustrag de la aceasta fermecatoare ambianta a vietii de zi cu zi? Intrebarea este...de ce fenomenal ?
In ultimele luni, ma trezesc dimineata nu cu cantecul cocosului (nu ca as fi in stare sa ma trezesc vreodata cand canta cocosul), ci cu o strofa care simt deja ca face parte din mine: "Fenomenal este ca sunt fenomenal/ Sunt barbat al dracului, barbat fatal/ Fenomenal este ca sunt fenomenal/ Sunt pentru femei barbatul ideal". Pentru aceasta ii voi fi vesnic recunoscator vecinului din blocul de vis-a-vis, care m-a facut sa apreciez adevarata valoare a marelui filosof inca in viata, Nicolae Guta.
Lasand la o parte aceasta chestiune, as vrea sa aflu ce pot face in situatia in care acest vecin are 6 plangeri la politie INTOCMAI pentru muzica data la maxim de N ori pe zi, plus un proces in desfasurare cu un alt vecin al sau, care l-a trezit la realitate cu cateva palme. Muzica, pardon, arta, continua zi de zi. Am fost tentat sa incerc cu pietre in geam, intrucat locuieste la etajul unu. O alta idee ar fi niste pungi cu apa direct pe boxa orientata dintr-adins spre exteriorul balconului. O a treia varianta ar fi sa astept ca politia sa solutioneze cazul. Dar mi-e teama ca se termina facultatea, vine cutremurul, ia foc blocul, sau pur si simplu ma mut de aici. Si ajung astfel la Politia Romana. Ea ne poate ajuta sa scapam de somajul ridicat de pe timpul crizei. In schimbul unei sume modice, Politia poate angaja proaspetii someri sa 'racaie cu dalta' autocolantele de pe celebrele Logane de 70.000 de euro. Astfel, pe de-o parte se creaza noi locuri de munca, pe de alta parte politia nu mai poate fi acuzata de ineficienta in servicii, intrucat nu mai are ce praf sa ne arunce in ochi. Si uite asa, impacam si capra si varza. Eu zic sa vorbim cu tanti Nuti, poate o punem de-un imn si in M.A.I.

Un comentariu:

  1. Sper din toata inima ca in viitorul cel mai apropiat sa reusesti sa arunci o punga cu apa in boxa lui inteligent amplasata in geam...:) Nu de alta dar se apropie sesiunea si nu vreau sa fiu din nou bombardata cu lectiile de viata ale fenomenalului (Guta)... Au revoir, mon cher (cu speranta ca am scris bine) :*

    RăspundețiȘtergere